Pe­can­no­ten­taart

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans nagerecht 6 personen
3 175

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)
  • lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C. Op met bloem bestoven aanrecht plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Bodem bedekken met cirkel van bakpapier. Steunvulling erin strooien. Taartbodem in midden van oven in ca. 15 min. lichtbruin bakken. Intussen in kom eieren loskloppen met bloem, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel en vanillesuiker. Crème fraîche erdoor roeren. Taartvorm uit oven nemen en steunvulling en bakpapier verwijderen. Oventemperatuur terugschakelen op 200 °C. Pecannoten over taartbodem verdelen. Eimengsel in vorm schenken. In midden van oven taart in ca. 30 min. goudbruin en gaarbakken. Taart uit oven nemen en laten afkoelen.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.