Cho­co­la­de-es­pres­so­t­aart

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 personen
4 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, taartvorm, doorsnede ca. 24 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 150 ºC. Boter laten smelten. Walnoten, boter, helft van suiker, bloem en 1 el likeur in keukenmachine mengen. Deeg tot bal kneden. Deeg in ingevette taartvorm uitdrukken, met opstaande rand van 2 cm. In pan laag water aan de kook brengen. Boven kom 75 g chocolade verbrokkelen en kom op pan zetten (bodem kom mag water niet raken). Chocolade al roerend laten smelten. Deegbodem bestrijken met gesmolten chocolade. In pan met dikke bodem slagroom aan de kook brengen. Rest van chocolade erboven verbrokkelen en al roerend laten smelten. Espresso erdoor roeren en pan van vuur nemen. In kom dooiers met rest van suiker (met mixer) tot romige, lichtgekleurde massa kloppen. Dooiermengsel geleidelijk door chocoladesaus roeren. Amaretti boven deegbodem verbrokkelen en besprenkelen met rest van likeur. Chocolademengsel in taartvorm schenken. Taart in midden van oven in ca. 50 min. gaarbakken. Taart uit oven nemen en minstens 1 uur laten afkoelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.