Ta­hoe-groen­teno­me­let

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sugar snaps schoonmaken. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In wok 1 eetlepel olie verhitten. Tofu ca. 3 minuten roerbakken en op keukenpapier laten uitlekken. Opnieuw 1 eetlepel olie verhitten. Sjalot ca. 1 minuut roerbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sugar snaps op halfhoog vuur ca. 3 minuten al omscheppend meebakken. Tomaat, mespunt peper en suiker toevoegen. Groentenmengsel 2 minuten laten sudderen. Eieren loskloppen met zout en peper.
  2. In koekenpan met antiaanbaklaag 1/2 eetlepel olie verhitten. Kwart van eimengsel in pan gieten en op laag vuur laten stollen. Omelet keren als onderkant gestold en lichtbruin is. Omelet op warm bord laten glijden en warmhouden. Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken. Groenten opnieuw zachtjes verwarmen en tofu erdoor roeren. Kwart van tofu-groentenmengsel in het midden van elke omelet scheppen. Omeletten als vierkante pakketjes opvouwen. Garneren met takjes koriander. Lekker met chilisaus, gebakken rijst en spinazie met gember en knoflook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Thailand

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.