Ge­bak­ken ta­hoe met war­me sam­bal­saus

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tahoe in blokjes snijden en droogdeppen met keukenpapier. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in smalle stukjes snijden. In wok olie verhitten en ui, knoflook, rode peper, 2 theelepels sambal, suiker, laos en citroensap 2 minuten fruiten. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Sereh en kokoscrème met ca. 1 1/2 dl water toevoegen. Kokoscrème laten smelten. Saus nog ca. 2 minuten laten doorkoken.
  2. In frituurpan olie verhitten tot 180 °C en tahoe in porties lichtbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Saus al roerende aan de kook brengen. Tahoe erdoor scheppen. Saus ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen, indien het te droog wordt een scheutje water toevoegen. Sereh verwijderen. Zout en sambal naar smaak toevoegen.

Tip:

In plaats van tahoe kunt u ook 6 hardgekookte eieren gebruiken (niet frituren).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.