Zo­mer­se mos­sel­pan

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Borstel de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi kapotte exemplaren en open schelpen die niet dichtgaan weg. Verhit de olie in een grote pan of mosselpan met deksel en bak de ui en de knoflook 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn en pastis erbij en voeg de zeekraal toe. Stoom de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze open staan. Schud de pan af en toe om. Controleer of alle schelpen open zijn, verwijder nog gesloten exemplaren. Garneer eventueel met wat grof gehakte platte peterselie. Lekker met rijst en Romanasla.

Tip:

Vervang de witte wijn en pastis door eenzelfde hoeveelheid kruidenbouillon voor een non-alcoholische variant.

Tip:

Geen liefhebber van zeekraal? Vervang het dan bijvoorbeeld door bosui of peultjes.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.