Spaan­se mos­sel­pan

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 min. zachtjes bakken. Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 min. zachtjes bakken, tot vocht vrijwel verdampt is. Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen. Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen. Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen. Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 min. gaar laten worden. Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.