Mo­ji­to

Cubaanse mix van munt, limoen en bruine rum. Shake it!

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje met alcohol Cubaanse mix van munt, limoen en bruine rum. Shake it! 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • blender of keukenmachine
  • cocktailshaker
  • 4 cocktailglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd wat takjes munt achter en pluk de blaadjes van de rest van de takjes. Kneus de blaadjes met je vingers of in een vijzel. Pers de limoenen uit. Maal 20 ijsblokjes fijn in de blender of icecrusher of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot. Schep het ijs in de cocktailshaker en voeg de rum, het limoensap, de poedersuiker en gekneusde muntblaadjes toe. Sluit de shaker en schud 30 sec.
  2. Verdeel 16 ijsblokjes over de glazen. Schenk de mojito erbij en garneer met de achtergehouden munt en eventueel nog een partje limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Mojito

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­ji­to

1
  • 6 takjes munt
  • 4 limoenen

Houd wat takjes munt achter en pluk de blaadjes van de rest van de takjes. Kneus de blaadjes met je vingers of in een vijzel. Pers de limoenen uit.

2
  • 20 ijsblokjes

Maal de ijsblokjes fijn in de blender of icecrusher of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot.

3
  • 140 ml bruine rum
  • 2 el poedersuiker

Schep het ijs in de cocktailshaker en voeg de rum, het limoensap, de poedersuiker en gekneusde muntblaadjes toe. Sluit de shaker en schud 30 sec.

4
  • 16 ijsblokjes

Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Schenk de mojito erbij en garneer met de achtergehouden munt en eventueel nog een partje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.