Mo­ji­to met gem­ber en ja­la­pe­ño

De bekende frisse cocktail, maar deze keer lekker pittig!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans drankje met alcohol De bekende frisse cocktail, maar deze keer lekker pittig! 4 personen
5 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 whiskyglazen
  • stampertje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker samen het water in een steelpan en breng het aan de kook. Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  2. Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de glazen. Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen. Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen. Doe in elk glas een eetlepel gember-jalapeñosiroop. Verdeel de rum en het mineraalwater over de glazen en vul het aan met ijsblokjes. Serveer met het stampertje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mojito met gember en jalapeño

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­ji­to met gem­ber en ja­la­pe­ño

1
  • 250 g suiker
  • 200 ml kraanwater
  • 50 g gember
  • 2 verse jalapeñopepers

Breng de suiker met het water aan de kook. Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

2
  • 3 limoenen

Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de glazen.

3
  • 10 g munt

Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen.

4
  • 50 g gember

Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen. Doe in elk glas een eetlepel gember-jalapeñosiroop.

5
  • 200 ml witte rum
  • 400 ml bruisend mineraalwater

Verdeel de rum en het mineraalwater over de glazen en vul het aan met ijsblokjes. Serveer met het stampertje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.