Zweed­se ham­bur­gers

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel het brood en doe in een kom. Schenk er kokend water over, laat 10 min. weken en knijp uit. Doe het brood, gehakt, de spekjes, ui, nootmuskaat, salie, ei, chili en zout in een andere kom. Kneed tot gehakt. Verdeel het gehakt in 8 gelijke stukken en vorm er 8 ovale burgers van. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Gril de burgers op een ingevet rooster of ingevette grilltopper aan elke kant 8 min. Lekker met mosterd, ketchup en gegrilde krielaardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.