Viet­na­me­se kal­koen à la mi­nu­te

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de olie, sojasaus en het limoensap door elkaar. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Voeg samen met het citroengras toe. Breng op smaak met peper en meng door elkaar. Schep de kalkoenfiletlapjes door de marinade. Dek de kom af en laat de kalkoen 1 uur in de koelkast marineren. Schep regelmatig om.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kalkoenfilet uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Gril de kalkoenfilet aan elke kant 2-3 min. Leg op een schaal en bestrooi met peper, zout en het basilicum. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade of pandanrijst.
video

Vlees gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.