Ro­mi­ge ci­troen­ri­sot­to

(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 240

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
  2. Verwarm de bouillon. Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
  3. Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.

variatietip:

Roer 1 el honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige citroenrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ci­troen­ri­sot­to

1
1
  • 1 citroen
  • 1 sjalot

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn.

2
2
  • 2 el olie

Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet.

3
3
  • 300 g risottorijst
  • 750 ml kippenbouillon van tablet

Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje. Verwarm de bouillon.

4
4
  • 100 ml droge witte wijn

Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan.

5
5

Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.

6
6
  • 5 el mascarpone

Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.

variatietip:

Roer 1 el honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.