Ta­gli­a­tel­le met zalm, room­kaas en cour­get­te

De verse bieslook geeft een frisse smaak.

(792)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De verse bieslook geeft een frisse smaak. 4 personen
3 792

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes 2 min. Voeg de zalmblokjes toe en bak 1 min. mee. Blus af met 100 ml van het kookvocht (per 4 personen) uit de pan met pasta. Voeg de roomkaas toe, zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten. Meng de fijngesneden bieslook erdoor.
  3. Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Serveer met een salade.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met zalm, roomkaas en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met zalm, room­kaas en cour­get­te

1
1
  • 250 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 courgette
  • 300 g Schotse zalmfilets

Snijd intussen de courgette en de zalm in blokjes van 1 cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de courgetteblokjes 2 min.

4
4

Voeg de zalmblokjes toe en bak 1 min. mee. Blus af met 100 ml van het kookvocht (per 4 personen) uit de pan met pasta.

5
5
  • 185 g roomkaas basilicum light

Voeg de roomkaas toe, zet het vuur uit en laat de roomkaas smelten.

6
6
  • 25 g bieslook

Snijd de bieslook fijn en meng erdoor.

7
7
  • 1 citroen

Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

8
8

Serveer met een salade, bijvoorbeeld een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.