Pas­ta met zalm en spi­na­zie

Wat een goede combinatie. Zalm, romige spinazie en champignons.

(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat een goede combinatie. Zalm, romige spinazie en champignons. 4 personen
2 196

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot het vocht is verdampt. Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alles is ontdooid.
  2. Snijd de zalm in stukjes. Doe de zalm bij het spinaziemengsel en verwarm 3 min. tot de zalm net gaar is. Schep tussendoor voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de spinazie en zalm erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 357 mg
  • vezels 8 g
Tags

Pasta met zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met zalm en spi­na­zie

1
1
  • 300 g pastaschelpjes
  • 2 uien
  • 250 g champignons

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot het vocht is verdampt.

3
3
  • 450 g bladspinazie à la crème

Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alles is ontdooid.

4
4
  • 300 g wilde zalm

Snijd de zalm in stukjes. Doe de zalm bij het spinaziemengsel en verwarm 3 min. tot de zalm net gaar is.

5
5

Schep tussendoor voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de spinazie en zalm erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.