Kip met corn­fla­kes van An­ne­mie­ke

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 20 x 25 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en bestrijk de kipfilets met de helft van de boter. Meng de cornflakes met de kaas, knoflook, dragon en peterselie en zout en peper naar smaak. Wentel de kipfilets stevig door het cornflakesmengsel en druk het aan. Doe de kipfilets in de ovenschaal en druppel de rest van de boter eroverheen. Bak de kip in 30 minuten gaar in het midden van de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp 1/2 tl van de schil af en pers 1/2 citroen uit. Klop het citroensap met 2 el olie en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep dit door de slamelange. Laat de spaghetti uitlekken en schep om met de laatste el olie en de citroenrasp. Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg de kipfilets erop. Serveer de salade apart erbij.

Tip:

Familierecept AllerHande 6 2009. Annemieke heeft een hechte band met haar nichtjes Annejet en Aleid. Toen de nichtjes klein waren, kwamen ze vaak logeren. Tante Annemieke maakte dan kip met cornflakes, een succes vanwege het krokante laagje. 'Gewone gepaneerde kipfilets vonden we maar saai,' aldus Annejet. Aleid: 'Ook al gaat het recept al lang mee, wij vinden het zo lekker dat we het nu ook maken voor onze vrienden.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.