Sper­zie­bo­nen met knof­look

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook in plakjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de knoflook en tijm 1 min.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen met het water en wat zout toe. Smoor afgedekt in 12 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met de citroenrasp, het citroensap en peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen met knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen met knof­look

1
1
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el boter
  • 1 tl gedroogde tijm

Snijd de knoflook in plakjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de knoflook en tijm 1 min.

3
3
  • 600 g sperziebonen
  • 75 ml kraanwater

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen met het water en wat zout toe.

4
4

Smoor afgedekt in 12 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met de citroenrasp, het citroensap en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.