Kro­kan­te ti­la­pia­fi­lets met sper­zie­bo­nen­ri­sot­to

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de tilapiafilets af en dep ze droog. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Smelt 2 eetlepels boter en meng dit met 1 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden door het broodkruim. Bedek de visfilets met het broodkruim. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng 650 ml water aan de kook. Verhit in een hapjespan of wok de rest van de boter en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de risottorijst en de rest van de Italiaanse kruiden toe en schenk het water erbij. Breng het water weer aan de kook en roer de rijst om. Schep de champignons en de sperziebonen op de rijst, leg de deksel op de hapjespan of wok en gaar de rijst en de groente samen in ca. 15 minuten. Schuif de bakplaat midden in de oven en bak de tilapiafilets in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Schep na 10 minuten de risotto en de groenten door elkaar en voeg eventueel nog wat water toe als het te droog is.
  3. Serveer de sperziebonenrisotto bij de tilapiafilets.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.