Wit­lofsala­de met war­me gei­ten­kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 12 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd grote aardappelen wat kleiner. Bak de aardappelen in 3 eetlepels olijfolie in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 °C. Snijd de krentenbollen open, bestrijk de 4 helften dik met geitenkaas honing en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bak de broodjes ca. 12 minuten, tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
  2. Snijd de uiteinden van de witlofstronken, haal de blaadjes los, halveer de grootste blaadjes. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de stukken in dikke korte plakjes. Klop een dressing van balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de witlof, bosui en appel met de dressing. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord een halve krentenbol met warme geitenkaas. Geef de gebakken aardappelen erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 16-17

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.