Wit­lofsala­de met gei­ten­kaas en wal­no­ten

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van ⅔ van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met een mes er tussenuit kunt wippen. Halveer de rest van de sinaasappel en pers uit. Schil de kiwi's en snijd ze in partjes.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in een schaal. Schep de partjes sinaasappel en kiwi erdoor. Snijd de geitenkaas in plakjes en meng door de salade. Snijd de bieslook in stukjes en meng erdoor.
  3. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de olijf- en walnootolie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de walnoten grof. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade met geitenkaas en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met gei­ten­kaas en wal­no­ten

1
1
  • 2 perssinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels.

2
2

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met een mes er tussenuit kunt wippen.

3
3
  • 1 perssinaasappel
  • 2 kiwi's

Halveer de rest van de sinaasappel en pers uit. Schil de kiwi's en snijd ze in partjes.

4
4
  • 4 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.

5
5

Snijd het witlof in de lengte in reepjes en doe in een schaal. Schep de partjes sinaasappel en kiwi erdoor.

6
6
  • 150 g geitenkaas
  • 25 g bieslook

Snijd de geitenkaas in plakjes en meng door de salade. Snijd de bieslook in stukjes en meng erdoor.

7
7
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el walnootolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el honing

Maak een dressing van het sinaasappelsap, de olijf- en walnootolie, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 55 g walnoten

Hak de walnoten grof. Sprenkel de dressing over de salade en bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met meergranenstokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.