Hu­za­ren­sa­la­de met been­ham

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 8 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelblokjes met de doperwtjes en zout in 5-7 min. beetgaar. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Roer de mayonaise met de yoghurt en de bosuitjes door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers deze daarna uit. Voeg vervolgens eerst het citroenrasp en dan het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de aardappelblokjes, de doperwtjes, de eieren en de kappertjes door de mayonaisesaus. Verhit de grillpan. Gril de hamplakken tot ze aan beide zijden bruine strepen hebben. Leg de plakken elk op een bordje. Beleg ze met een stevig blad van de witlof. Schep de huzarensalade in het witlofblad en serveer direct.

Tip:

U kunt de huzarensalade 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar de huzarensalade afgedekt in de koelkast. Gril de hamplakken vlak voor het serveren en volg daarna de rest van het recept.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.