Spi­na­zietor­tel­lo­ni met tui­n­erw­ten en krui­den­bo­ter

Voor pasta geldt vaak: less is more. Een goede botersaus is eigenlijk al genoeg.

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Voor pasta geldt vaak: less is more. Een goede botersaus is eigenlijk al genoeg. 4 personen
3 172

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten fijn. Smelt de kruidenboter in een koekenpan. Fruit de sjalotten zonder ze te kleuren. Schep de tuinerwten erdoor. Laat de erwten op laag vuur net ontdooien en kort warm worden, zodat ze hun knapperige beet behouden. Schep de tortelloni met een schuimspaan uit de pan en verdeel over (diepe) borden. Verdeel de tuinerwten met de boter erover. Garneer met de rucola en de geraspte kaas.

Tip:

Albert Heijn heeft een ruim assortiment verse gevulde pasta. Kies voor een supersnel gerecht ook eens een van de andere smaken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.095 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spinazietortelloni met tuinerwten en kruidenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietor­tel­lo­ni met tui­n­erw­ten en krui­den­bo­ter

1
1
  • 500 g tortellini verdi
  • 2 sjalotten
  • 75 g kruidenboter

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten fijn. Smelt de kruidenboter in een koekenpan.

2
2
  • 450 g tuinerwten

Fruit de sjalotten zonder ze te kleuren. Schep de tuinerwten erdoor.

3
3

Laat de erwten op laag vuur net ontdooien en kort warm worden, zodat ze hun knapperige beet behouden.

4
4

Schep de tortelloni met een schuimspaan uit de pan en verdeel over (diepe) borden.

5
5
  • 75 g rucola slamelange
  • 3 el geraspte oude kaas

Verdeel de tuinerwten met de boter erover. Garneer met de rucola en de geraspte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.