Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep

Dagje lekker slank en toch het gevoel hebben dat je echt iets gegeten hebt. Met deze rijkgevulde soep heb je het allebei.

(473)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Dagje lekker slank en toch het gevoel hebben dat je echt iets gegeten hebt. Met deze rijkgevulde soep heb je het allebei. 4 personen
3 473

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes (brunoise). Haal het vel van de braadworsten. Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee. Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.
  3. Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.
  4. Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.785 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paprika-tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep

1
  • 1 ui
  • 20 g platte peterselie

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

2
  • 1 courgette

Snijd de courgette in blokjes (brunoise).

3
  • 4 braadworsten

Haal het vel van de braadworsten.

4

Doe het worstvlees in een kom en kneed met de helft van de peterselie.

5

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een knikker.

6
  • 1 el olie

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui. Bak de courgette 2 min. mee.

7
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat ondertussen de paprika uitlekken in een zeef.

8
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de tomatenblokjes, paprika en het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur doorkoken.

9

Neem van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer.

10
  • 500 ml kraanwater

Zet de pan weer op het vuur. Voeg het water toe, doe de gehaktballetjes erbij en laat 10 min. op laag vuur koken.

11

Breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de rest van de peterselie. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.