Li­moen­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(425)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 12 stuks
3 425

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier
  • blindbakvulling

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Mix met de keukenmachine of met koele handen de bloem met 125 g boter (per taart), ⅔ van de poedersuiker en ⅕ van de eieren snel tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 15 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in en verdeel het zachte deeg gelijkmatig over de vorm en langs het opstaande randje. Leg een stuk bakpapier op de bodem en leg hierop de blindbakvulling. Bak de taartbodem in het midden van de hete oven ca. 15 min.
  3. Boen en rasp de groene schil van ⅓ van de limoenen. Pers daarna de rest van de limoenen uit. Smelt de rest van de boter. Klop de rest van de eieren los met de rest van de poedersuiker, klop er het limoensap en de limoenrasp doorheen. Klop de gesmolten boter er goed door tot een samenhangend geheel.
  4. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Schenk het limoenmengsel op de bodem en bak de taart in ca. 30 min. gaar. Laat de taart afkoelen.

variatietip:

Snel een taartbodem maken? Maal in de keukenmachine 200 g country cookies fijn met 75 g gesmolten boter. Verdeel dit over de taartvorm, schenk voorzichtig het limoenmengsel erop en bak de taart ca. 30 min. in de hete oven.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Limoentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­moen­taart

1
1
  • 200 g koude boter

Snijd de boter in kleine blokjes.

2
2
  • 250 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei

Mix met de keukenmachine of met koele handen de bloem met 125 g boter (per taart), poedersuiker en het ei snel tot een samenhangend geheel.

3
3

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 15 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5
  • 2 g koude boter

Vet de taartvorm in en verdeel het zachte deeg gelijkmatig over de vorm en langs het opstaande randje.

6
6

Leg een stuk bakpapier op de bodem en leg hierop de blindbakvulling. Bak de taartbodem in het midden van de hete oven ca. 15 min.

7
7
  • 3 limoenen

Boen en rasp de groene schil van ⅓ van de limoenen. Pers daarna de rest van de limoenen uit. Smelt de rest van de boter.

8
8
  • 4 eieren
  • 50 g poedersuiker

Klop de eieren los met de poedersuiker, klop er het limoensap en de limoenrasp doorheen.

9
9

Klop de gesmolten boter er goed door tot een samenhangend geheel. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier.

10
10

Schenk het limoenmengsel op de bodem en bak de taart in ca. 30 min. gaar. Laat de taart afkoelen.

variatietip:

Snel een taartbodem maken? Maal in de keukenmachine 200 g country cookies fijn met 75 g gesmolten boter. Verdeel dit over de taartvorm, schenk voorzichtig het limoenmengsel erop en bak de taart ca. 30 min. in de hete oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.