Nor­man­di­sche ap­pel­taart

  • gebak
  • 6 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 6 personen
3 159

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom. Snijd per taart 100 g boter in kleine blokjes en verdeel met de suiker over de bloem. Voeg een mespunt zout toe. Snijd met twee messen de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Splits het ei. Voeg de eierdooier toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ca. 1 uur in koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm ermee.
  3. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes van 2-3 mm. Bestrijk de deegbodem met de appelmoes en schik hierop de plakjes appel dakpansgewijs in cirkels. Smelt ondertussen de rest van de boter. Druppel de gesmolten boter over de appels en bestrooi met ⅔ van de poedersuiker.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Strooi de rest van de poedersuiker ca. 5 min. voor het einde van de baktijd over de taart. Serveer lauwwarm.

serveertip:

Lekker met een lepel crème fraîche of bolletje roomijs.

video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Normandische appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Nor­man­di­sche ap­pel­taart

1
1
  • 125 g bloem
  • 140 g boter
  • 25 g witte basterdsuiker

Zeef de bloem boven een kom. Snijd per taart 100 g boter in kleine blokjes en verdeel met de suiker over de bloem.

Deeg maken

Instructievideo

01:24 min.

2
2

Voeg een mespunt zout toe. Snijd met twee messen de ingrediënten tot een kruimelig geheel.

3
3
  • 1 ei

Splits het ei. Voeg de eierdooier toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg.

4
4

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ca. 1 uur in koelkast rusten.

5
5

Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm ermee.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 °C.

7
7
  • 500 g goudreinetten

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes van 2-3 mm.

8
8
  • 6 el appelmoes

Bestrijk de deegbodem met de appelmoes en schik hierop de plakjes appel dakpansgewijs in cirkels. Smelt ondertussen de rest van de boter.

9
9
  • 25 g poedersuiker

Druppel de gesmolten boter over de appels en bestrooi met de poedersuiker.

10
10

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

11
11
  • 10 g poedersuiker

Strooi de rest van de poedersuiker ca. 5 min. voor het einde van de baktijd over de taart. Serveer lauwwarm.

serveertip:

Lekker met een lepel crème fraîche of bolletje roomijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.