Na­si met gar­na­len

Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch!

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Nasi met vis en vlees: heel eenvoudig en echt Aziatisch! 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok en bak het vlees goudbruin aan. Voeg de groente toe en bak het geheel al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar. Schep de rijst erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.
  3. Draai het vuur uit en schep de garnalen door de nasi.

bereidingstip:

Lekker met atjar tjampoer en cassavechips.

variatietip:

Neem voor een vegetarische nasi blokjes tofu en vervang de garnalen door omeletreepjes of partjes gekookt ei. Bestrooi de nasi met gebakken uitjes.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Nasi met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si met gar­na­len

1
1
  • 400 g snelkookrijst

Bereid de snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el olie
  • 300 g nasi-bamivlees
  • 500 g nasi-bamigroente

Verhit de olie in een wok en bak het vlees goudbruin aan. Voeg de groente toe en bak het geheel al omscheppend in 3-4 min. knapperig gaar.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 125 g roze garnalen

Draai het vuur uit en schep de garnalen door de nasi.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 2½ el ketjap manis
  • 1½ tl sambal manis

Giet de rijst af, schep erdoor en verwarm op hoog vuur. Schep de nasi voortdurend om met een spatel. Breng op smaak met de ketjap en sambal.

bereidingstip:

Lekker met atjar tjampoer en cassavechips.

variatietip:

Neem voor een vegetarische nasi blokjes tofu en vervang de garnalen door omeletreepjes of partjes gekookt ei. Bestrooi de nasi met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.