Na­si goreng met ro­ze gar­na­len

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 127

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Klop ondertussen de eieren los met 2 el water en peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak in 5 min. een omelet. Keer halverwege. Snijd de omelet in reepjes.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de boemboe 1 min. Voeg de ui en rode peper toe en fruit 3 min. Voeg de garnalen toe en bak 1 min. mee. Doe de nasi-bamigroenten erbij en bak nog 3 min. Roer de rijst los met een vork en voeg toe. Roerbak nog 2 min. Meng de omeletreepjes erdoor. Lekker met kroepoek.

Tip:

Eten er kinderen mee? Laat de rode peper dan achterwege.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.