Kar­bo­na­de in ro­de wijn

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 146

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wrijf de karbonades in met zout en (versgemalen) peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak de karbonades in 4-5 minuten bruin, keer ze halverwege. Verdeel de knoflook, de ui en de champignons rond het vlees en bak alles nog 3-4 minuten, schep de ui en champignons regelmatig om. Verdeel de takjes tijm tussen de groenten. Schenk de bouillon en wijn langs de rand van de pan bij het vlees of warm het vocht even apart op, voordat je het bij het vlees giet. Stoof de karbonades op matig hoog vuur in 45-50 minuten zachtjes gaar, keer de karbonades af en toe en laat het vocht intussen inkoken tot een licht gebonden jus. Serveer de karbonades met gekookte aardappelen of aardappelpuree en witlof of sperziebonen.

Tip:

Door 50 gram spekblokjes mee te bakken met de karbonades, krijgt het gerecht een extra krachtige smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.