Spruit­jes en lams­vlees in ro­de wijn

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij (het vlees mag niet 'schrikken' van de wijn) en laat het vlees 1-2 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.
  2. Voeg de spruitjes en de kaas toe aan de wijnsaus. Laat de kaas in de wijnsaus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt. Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin. Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer direct. Lekker met gekookte aardappels.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.