Pad thai

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 284

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote wok, liefst met antiaanbaklaag

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Week de mihoen 4-5 min. in heet water. Snijd de garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaaltje. Dep de garnalen goed droog. Hak de pinda's fijn (of maal ze even in een keukenmachine). Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.
  2. Verhit de vissaus met de tamarinde en los hierin de suiker op, proef goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur (tamarinde) toe. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt onder aluminiumfolie).
  3. Snijd de knoflook zeer fijn en snipper de sjalot. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin. Voeg de mihoen toe, schenk de Pad-thaisaus erbij en zorg dat de mihoen in beweging blijft om aanbakken te voorkomen. Roer op het laatst de taugé en de peper erdoor, verhit het nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes. Serveer de Pad thai met de garnalen en bestrooi met de bosui en de pinda's.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pad thai

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad thai

1
1
  • 500 g reuzegarnalen

Laat de garnalen ontdooien.

2
2
  • 250 g mihoen

Week de mihoen 4-5 min. in heet water.

3
3

Snijd de garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaaltje. Dep de garnalen goed droog.

Tip: Wrijf het er eventueel met een keukenpapiertje uit.

4
4
  • 4 el ongezouten pinda's

Hak de pinda's fijn (of maal ze even in een keukenmachine).

5
5
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes.

6
6
  • 3 el Thaise vissaus
  • 4 el tamarindepasta
  • 5 el rietsuiker

Verhit de vissaus met de tamarinde en los hierin de suiker op, proef goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur (tamarinde) toe.

7
7
  • 2 el olie

Verhit de olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt onder aluminiumfolie).

8
8
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el olie

Snijd de knoflook zeer fijn en snipper de sjalot. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin.

9
9

Voeg de mihoen toe, schenk de Pad-thaisaus erbij en zorg dat de mihoen in beweging blijft om aanbakken te voorkomen.

10
10
  • 125 g taugé
  • 3 bosuien

Roer op het laatst de taugé en de peper erdoor, verhit het nog even mee. Snijd de bosui in ringetjes.

11
11

Serveer de Pad thai met de garnalen en bestrooi met de bosui en de pinda's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.