Scan­di­na­vi­sche vis­sa­la­de

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Komkommers over lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukken van ca. 4 cm snijden. Krieltjes bereiden volgens aanwijzingen op verpakking en afspoelen met koud water. 4 dunne plakken van citroen snijden. Rode ui in dunne halve ringen snijden. Komkommer mengen met ui en krieltjes en besprenkelen met sap van rest citroen. Dille fijnsnijden (houd iets achter ter garnering). Zure room en dille mengen en op smaak brengen met (versgemalen) peper en zout. Haring laten uitlekken en in stukken snijden. Haring en garnalen voorzichtig door dilleroom scheppen. Komkommersalade over 4 borden verdelen, vissalade erop leggen. Garneren met een plukje dille. Knäckebröd beleggen met gerookte zalm en schijfje citroen en serveren bij vissalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.