Zalm­sa­la­de met pan­cet­ta en dil­lesaus

lekker krokant door de reepjes spek

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht lekker krokant door de reepjes spek 4 personen
2 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. krokant. Roer de sjalot erdoor en neem de pan van het vuur.
  2. Verdeel ondertussen de sla over de borden. Maak de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verdeel over de sla. Schep de spekreepjes en sjalot erover.
  3. Meng de zure room met de mayonaise en dille. Breng op smaak met peper. Schep de dillesaus over de zalmsalade.

combinatietip:

Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalmsalade met pancetta en dillesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­sa­la­de met pan­cet­ta en dil­lesaus

1
1
  • 40 g pancetta
  • 2 el verse dille
  • 1 sjalot

Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd de dille fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 3 min. krokant. Roer de sjalot erdoor en neem de pan van het vuur.

3
3
  • 1 krop babyromainesla

Verdeel ondertussen de sla over de borden.

4
4
  • 426 g roze zalm

Maak de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verdeel over de sla. Schep de spekreepjes en sjalot erover.

5
5
  • 125 g zure room
  • 1 el citroenmayonaise

Meng de zure room met de mayonaise en dille. Breng op smaak met peper. Schep de dillesaus over de zalmsalade.

combinatietip:

Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.