Pas­ta­sa­la­de met to­nijn en ra­dijs

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 3-4 min. beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Pureer de inhoud van ⅓ van een blikje tonijn met olie met het citroensap en de yoghurt. Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Laat de rest van de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Giet de pasta af, meng direct in een schaal met de dressing. Snipper de ui heel fijn en de radijs in plakjes. Schep de broccoliroosjes en de ui om met ¾ van de tonijn, van de radijs en van de kappertjes. Laat minstens 20 min. afkoelen. Breng de salade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Garneer met de rest van de tonijn, radijs en de kappertjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met tonijn en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met to­nijn en ra­dijs

1
1
  • 250 g penne rigate
  • 300 g broccoli

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 3-4 min. beetgaar.

2
2
  • 185 g tonijn in olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 100 ml volle yoghurt

Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Pureer de inhoud van het blikje tonijn met olie met het citroensap en de yoghurt.

3
3
  • 370 g tonijn in olijfolie

Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.

4
4
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijs

Giet de pasta af, meng direct in een schaal met de dressing. Snipper de ui heel fijn en de radijs in plakjes.

5
5
  • 3 el kappertjes

Schep de broccoliroosjes en de ui om met ¾ van de tonijn, van de radijs en van de kappertjes. Laat minstens 20 min. afkoelen.

6
6

Breng de salade op smaak met (versgemalen) peper en zout. Garneer met de rest van de tonijn, radijs en de kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.