Ta­co's met gy­ros, man­go en sal­sa

Taco’s tropicana met salsa en zoete mango.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Taco’s tropicana met salsa en zoete mango. 4 personen
4 107

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd in stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok roerbak de gyrosreepjes 3 min. Voeg de groenten toe en bak 4 min. mee. Voeg de mango toe en bak nog 1 min. Roer de salsasaus erdoor.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen volgens aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco’s op 4 borden en vul met sla. Verdeel het vlees-groentemengsel en de rest van de salsasaus over de sla in de tacoschelpen. Serveer de rest van de groenten erbij.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 20-21

Taco's met gyros, mango en salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co's met gy­ros, man­go en sal­sa

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 mango

Schil de mango. Snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd in stukjes.

3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g gyrosreepjes

Verhit de olie in een wok roerbak de gyrosreepjes 3 min.

4
  • 400 g Mexicaanse roerbakmix
  • 2 el salsa hot

Voeg de groenten toe en bak 4 min. mee. Voeg de mango toe en bak nog 1 min. Roer de salsasaus erdoor.

5
  • 12 tacoschelpen
  • 200 g eikenbladslamelange

Verwarm ondertussen de tacoschelpen volgens aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco’s op 4 borden en vul met sla.

6
  • 8 el salsa hot

Verdeel het vlees-groentemengsel en de rest van de salsasaus over de sla in de tacoschelpen.

7

Serveer de rest van de groenten erbij. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.