Spa­ghet­ti à la ma­ma Boom

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olijfolie en fruit de ui, voeg de rest van de groenten toe en bak het geheel enkele minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg de bliktomaten met sap, peper en eventueel zout toe. Meng het gehakt met de basilicumpesto, knoflook, basilicum en peper. Draai er balletjes van en braad ze in de rest van de olijfolie 10 min. op laag vuur. Doe ze in de saus en laat ze 15 min. sudderen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Verdeel de spaghetti oven borden en schep de saus erover. Garneer met de Grana Padano en wat blaadjes basilicum.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.000 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 90 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti à la mama Boom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti à la ma­ma Boom

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Verhit de olijfolie en fruit de ui, voeg de rest van de groenten toe en bak het geheel enkele minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om.

2
2
  • 2 blikken tomaten
  • 1 el verse basilicumpesto
  • 1 tl verse knoflook
  • 8 g basilicum

Voeg de tomaten met sap, peper en eventueel zout toe. Meng het gehakt met de pesto, knoflook, wat fijngesneden basilicum (bewaar 6 blaadjes) en peper.

3
3
  • 3 el olijfolie

Draai er balletjes van en braad ze in de olijfolie 10 min. op laag vuur. Doe ze in de saus en laat ze 15 min. sudderen.

4
4
  • 400 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg er een scheutje olijfolie aan toe.

5
5
  • 100 g Grana Padano

Verdeel de spaghetti oven borden en schep de saus erover. Garneer met de Grana Padano en de achtergehouden blaadjes basilicum.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.