Tui­n­erw­ten­ba­va­rois

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm doorsnede ca. 20 cm
  • broodrooster

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster het brood in de broodrooster. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof. Maal in de keukenmachine het brood met de amandelen fijn. Doe het mengsel in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede springvorm en druk heel stevig aan. Kook de tuinerwten in een laagje water met zout in 2 minuten gaar. Giet de erwten af en pureer ze in de keukenmachine. Laat even afkoelen en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Week de gelatine 5 minuten in koud water, knijp de vellen uit en los ze op in 2 eetlepels heet water. Roer dit samen met de garnalen en de bieslook door het tuinerwtenmengsel. Houd wat garnalen en bieslook achter om te garneren. Schep de bavarois op de taartbodem, strijk glad en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de achtergehouden garnalen en bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.