Ge­hakt­bal met gar­na­len

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Meng het ei, 3/4 van de bieslook, de garnalen en peper en zout naar smaak erdoor. Kneed goed door.
  2. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat ze op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bestrooi voor serveren met de rest van de bieslook. Lekker met bonensalade en kerriekrieltjes (recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.