Roer­ge­bak­ken spits­kool met spek­jes

Spitskool is een allemansvriend én lekker veelzijdig. Gewokt met spekjes en kerrie is deze kool ook jouw vriend.

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Spitskool is een allemansvriend én lekker veelzijdig. Gewokt met spekjes en kerrie is deze kool ook jouw vriend. 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Spitskool fijnsnijden. Snijd ui in ringen en knoflook in plakjes. Wok verhitten en hierin spekblokjes 3 min. uitbakken. Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken.
  2. Kerriepoeder, groentesausmix en water toevoegen. Goed mengen en 2 min. laten pruttelen. Naar smaak peper toevoegen. Warme rijst en roergebakken spitskool over borden verdelen.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.810 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 08-09

Roergebakken spitskool met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken spits­kool met spek­jes

1
1
  • 250 g witte rijst
  • 1 spitskool

Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Spitskool fijnsnijden.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Snijd ui in ringen en knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 500 g gerookte spekblokjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 5 el mix voor groentesaus
  • 2 dl kraanwater

Wok verhitten en hierin spekblokjes 3 min. uitbakken. Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken. Kerriepoeder, groentesausmix en water toevoegen.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Goed mengen en 2 min. laten pruttelen. Naar smaak peper toevoegen. Warme rijst en roergebakken spitskool over borden verdelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.