Cour­get­te met ham en ou­de kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 696 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 220 °C. Courgettes schoonmaken. Courgette eerst in twee stukken en dan in parten snijden. Uien en knoflook pellen. Uien halveren en in reepjes snijden. Knoflook fijnsnijden. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin courgettes en uien 4 min. bakken. Knoflook, kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen en 1 min. meebakken. Witte saus met melk volgens aanwijzingen op verpakking bereiden. Van vuur af halen. Helft van kaas erdoor roeren. Courgettemengsel in midden van plakjes ham scheppen. Ham oprollen en rolletjes naast elkaar in ovenschaal leggen. Saus over ham scheppen, ca. 1 el kaas erover strooien en in hete oven in ca. 15 min. lichtbruin laten worden. Aardappelpuree bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Rest kaas en ruim peper erdoor roeren. Over 4 borden verdelen en hamrolletjes ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 696 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.