War­me ba­naan met cho­co­la­de

Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.) 4 personen
4 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.
  2. Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.
  3. Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.

variatietip:

Schenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Warme banaan met chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

War­me ba­naan met cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 bananen
  • 1 el hagelslag puur
  • 1 mespunt kaneelpoeder

Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er hagelslag en kaneel over.

3
3
  • 125 ml slagroom
  • 1 el suiker

Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.

4
4
  • 3 el hagelslag puur

Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.

variatietip:

Schenk voor volwassenen een klein scheutje jenever over de banaan voor hij de oven in gaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.