De ge­hakt­bal van het team van De Li­brije

Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(848)waardeer
hoofdgerecht Een klassebal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd. 4 personen
4 848

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.
video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

De gehaktbal van het team van De Librije

terug naar recept

De ge­hakt­bal van het team van De Li­brije

1
1
  • 400 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 80 g paneermeel
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl cayennepeper

Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.

2
2

Verdeel het in porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast.

3
3
  • 3 el boter

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

4
4
  • 380 ml vleesfond

Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.