Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

De ge­hakt­bal van het team van De Li­brije

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 55 min bereiden
    • 30 min wachten
(759)waardeer
Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, rundergehakt, ketjap manis, grove mosterd, zout, cayennepeper, eieren, paneermeel, boter en vleesfond hoofdgerecht 4 personen 435 kcal
4 759

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.

Tip

Sunny Devens van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle: 'Voordat de gasten komen, moet het keukenteam zelf natuurlijk ook eten. In de begintijd van De Librije waren we met zeven man en aten we aan een tafeltje in het restaurant. Tegenwoordig zijn er 38 mensen in dienst en hebben we een aparte personeelsruimte. Om vijf uur 's middags eten we daar met z'n allen 'gewone kost', zoals andijviestamppot. Met een gehaktbal erbij, natuurlijk. Klaargemaakt met ketjap en een snufje cayennepeper. En met een lik grove Zwolse mosterd!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 435 kcal
  • Eiwit 27 g
  • Vet 29 g
  • Koolhydraten 18 g
Tags