Ge­bra­den ros­bief

Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.

  • hoofdgerecht
  • 10 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje. 10 personen
3 244

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.
  2. Maak ondertussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus minstens 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  3. Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Serveer de saus er apart bij.
video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gebraden rosbief

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bra­den ros­bief

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook.

3
3
  • 75 g Zaanse mosterd
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl peper
  • 2 tl zout

Meng de knoflook met de mosterd, honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout.

4
4
  • 1500 g rosbief

Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

5
5
  • 20 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse basilicum
  • 260 g Zaanse mosterd
  • 150 ml Griekse yoghurt

Maak ondertussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus minstens 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

7
7

Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur.

8
8

Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Serveer de saus er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.