Klas­sie­ke ros­bief met mie­riks­wor­tel­saus

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rosbief in 30 min. op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter. Vlees bestrooien met peper. Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 min. rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken. Vlees tussentijds omkeren. Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen. Royaal zout en peper erdoor mengen. Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen. Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie. Vlees 5 min. laten rusten. (Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden. Saus apart erbij serveren. Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.