Ser­ra­noham­pak­ket­jes

De peer gaar je in sherry en honing: dat zorgt voor de verfijnde zoete smaak van dit voorgerecht.

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht De peer gaar je in sherry en honing: dat zorgt voor de verfijnde zoete smaak van dit voorgerecht. 10 personen
3 189

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peer en snijd in partjes.
  2. Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerend op en laat het geheel 2-3 min. inkoken. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 min. tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.
  3. Snijd de korstjes van de stukjes manchego en snijd elk stuk in 8 puntjes.
  4. Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Leg er een puntje manchego op, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Rol de plakjes op. Leg de pakketjes op een platte schaal. Druppel er wat sherrysiroop over en bestrooi royaal met peper. Bon appétit!

Tip:

Bewaar de pakketjes tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen. Dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
Tags
Ook te zien in

Serranohampakketjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ser­ra­noham­pak­ket­jes

1
  • 1 peer

Schil de peer en snijd in partjes.

2
  • 150 ml sherry medium dry
  • 1 el vloeibare honing

Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerend op en laat het geheel 2-3 min. inkoken.

3

Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 min. tegen de kook aan gaar worden.

4

Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

5

Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.

6
  • 300 g manchego

Snijd de korstjes van de stukjes manchego en snijd elk stuk in 8 puntjes.

7
  • 80 g serranoham
  • 15 g bieslook

Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Leg er een puntje manchego op, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Rol de plakjes op.

8

Leg de pakketjes op een platte schaal. Druppel er wat sherrysiroop over en bestrooi royaal met peper. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.