Spa­ghet­ti car­bo­na­ra

Carbonara zónder spekjes? Je mist ze niet in deze vegavariant met Grana Padano en roomkaas.

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Carbonara zónder spekjes? Je mist ze niet in deze vegavariant met Grana Padano en roomkaas. 4 personen
3 209

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie van de tomaten in de wok en roerbak hierin de hutspot 10 min.
  2. Snipper de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de knoflook, zongedroogde tomaat, paprikapoeder en naar smaak peper toe aan de hutspot. Voeg het hete water, bouillontablet en roomkaas toe. Breng al roerend aan de kook en laat 3 min. koken.
  3. Klop de eieren los. Zet het vuur laag. Roer de eieren erdoor en schep direct de spaghetti erdoor. Voeg de peterselie en naar smaak peper en zout toe. Schep de spaghetti in diepe borden. Strooi de kaas erover.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Spaghetti carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra

1
1
  • 350 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 1 kg hutspotgroenten

Verhit wat olie van de tomaten in de wok en roerbak hierin de hutspot 10 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 5 tenen knoflook

Snipper de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 25 g peterselie
  • 160 g zongedroogde tomaten

Snijd de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

5
5
  • ½ tl paprikapoeder

Voeg de knoflook, zongedroogde tomaat, paprikapoeder en naar smaak peper toe aan de hutspot.

6
6
  • 300 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 g roomkaas naturel

Voeg het hete water, bouillontablet en roomkaas toe. Breng al roerend aan de kook en laat 3 min. koken.

7
7
  • 2 eieren

Klop de eieren los.

8
8

Zet het vuur laag. Roer de eieren erdoor en schep direct de spaghetti erdoor.

9
9

Voeg de peterselie en naar smaak peper en zout toe.

10
10
  • 100 g Grana Padano

Schep de spaghetti in diepe borden. Strooi de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.