Pad­den­stoe­len­ra­gout

Onder het dekseltje zit een heerlijk zelfgemaakte ragout. Verrassend met een ‘drupje’ madeira.

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Onder het dekseltje zit een heerlijk zelfgemaakte ragout. Verrassend met een ‘drupje’ madeira. 4 personen
3 189

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en peterselie fijn. Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min. in een pan met dikke bodem. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en bak 5 min. mee (houd er een paar achter). Schep dit mengsel uit de pan.
  2. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven.
  3. Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en peper en zout door de saus. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes. Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ra­gout

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 4 pasteibakjes
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el verse peterselie

Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en peterselie fijn.

3
3
  • 25 g boter

Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min. in een pan met dikke bodem.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 300 g paddestoelenmelange

Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en bak 5 min. mee (houd er een paar achter). Schep dit mengsel uit de pan.

5
5
  • 25 g boter
  • 40 g bloem

Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen.

6
6
  • 250 ml bospaddenstoelenbouillon

Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat.

7
7

Zet de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven.

8
8
  • 2 el crème fraîche
  • 1½ el Madeira

Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel, de madeira en peper en zout door de saus.

9
9

Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de pasteibakjes.

10
10
  • 100 g paddestoelenmelange

Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen. Leg de deksels erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.