Ita­li­aan­se brood­scho­tel met cham­pig­nons

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de champignons 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 min. mee.
  2. Kluts de eieren in een ruime schaal. Klop de mascarponesaus erdoor. Roer het champignon-groentemengsel en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de korsten van het brood en snijd elke boterham in 4 puntjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met 12 puntjes brood. Verdeel de helft van het eiermengsel erover. Leg daarop weer 12 puntjes brood en schep de rest van de saus erop. Zet de rest van de broodjes met de punt naar boven in de saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak 15-20 min. in de oven. Verdeel over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 662 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 38-39

Italiaanse broodschotel met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se brood­scho­tel met cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g champignons
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de champignons 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 6 eieren
  • 260 g mascarponesaus

Kluts de eieren in een ruime schaal. Klop de mascarponesaus erdoor.

4
4
  • 75 g geraspte pastakaas

Roer het champignon-groentemengsel en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 12 sneetjes volkorenbrood

Vet de ovenschaal in. Snijd de korsten van het brood en snijd elke boterham in 4 puntjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met 12 puntjes brood.

6
6

Verdeel de helft van het eiermengsel erover. Leg daarop weer 12 puntjes brood en schep de rest van de saus erop.

7
7
  • 75 g geraspte pastakaas

Zet de rest van de broodjes met de punt naar boven in de saus. Bestrooi met de kaas. Bak 15-20 min. in de oven. Verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.