Ma­ca­ro­ni­taart

Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 805 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Tegen taart zeggen we nooit nee. Zeker niet tegen deze variant met macaroni en ham. En ook nog in de kleuren van de Italiaanse vlag. 4 personen
3 195

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel. Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.
  3. Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.085 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Macaronitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­taart

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bekleed de hele binnenkant van de springvorm met bakpapier.

3
  • 350 g macaroni

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 200 g gesneden champignons
  • 200 g gegrilde yorkhamreepjes

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min.

5
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 200 g pittige geraspte kaas 45+

Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel.

6

Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan.

7
  • ½ courgette
  • 3 tomaten

Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de macaroni en bestrooi met peper en eventueel zout.

8

Bak de taart ca. 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel gestold is. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.