Frit­ta­ta met aard­ap­pel, spi­na­zie en ar­ti­sjok

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 174

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olijfolie in een wok en bak de ui zachtjes glazig. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Vet de ovenschaal in.
  2. Meng de aardappeldobbeltjes en stukken artisjokhart in de ovenschaal en schep de spinazie ertussen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de munt fijn. Klop de eieren los met peper, zout, chilipoeder en de munt en schenk dit over de groenten in de schaal.
  3. Verkruimel de geitenkaas erover en maal er wat extra peper boven. Druppel de rest van de olie erover en schuif de schaal net onder het midden in de oven. Laat de frittata in 25-30 min. goudbruin en gaar worden.

bewaartip:

Bewaar de overgebleven takjes munt strak verpakt in huishoudfolie of gewikkeld in lichtvochtig keukenpapier in de groentelade van de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Frittata met aardappel, spinazie en artisjok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met aard­ap­pel, spi­na­zie en ar­ti­sjok

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 g spinazie

Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui zachtjes glazig. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.

3
3
  • 400 g artisjokharten
  • 2 el olijfolie

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in vieren. Vet de ovenschaal in.

4
4
  • 450 g aardappeldobbelsteentjes

Meng de aardappeldobbeltjes en stukken artisjokhart in de ovenschaal en schep de spinazie ertussen. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 el verse munt
  • 6 eieren
  • 1 tl chilipoeder

Snijd de munt fijn. Klop de eieren los met peper, zout, chilipoeder en de munt en schenk dit over de groenten in de schaal.

6
6
  • 100 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas erover en maal er wat extra peper boven.

7
7
  • 1 el olijfolie

Druppel de olie erover en schuif de schaal net onder het midden in de oven. Laat de frittata in 25-30 min. goudbruin en gaar worden.

bewaartip:

Bewaar de overgebleven takjes munt strak verpakt in huishoudfolie of gewikkeld in lichtvochtig keukenpapier in de groentelade van de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.