Thai­se mos­se­len

Thais, dus met een pepertje, roerbakgroenten en koriander.

(283)waardeer
thais hoofdgerecht Thais, dus met een pepertje, roerbakgroenten en koriander. 2 personen
4 283

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Boen de limoen schoon. Snijd de gember en limoen in plakken. Verdeel de groenten, rode peper, gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, breng op smaak met peper. Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan af en toe (met gesloten deksel) af en toe goed om.
  3. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Snijd de koriander fijn. Garneer de mosselen met de koriander.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 2.215 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise mosselen

terug naar recept

Thai­se mos­se­len

1
1
  • 2 kg mosselen

Spoel de mosselen af onder stromend water.

2
2

Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1 limoen
  • 3 cm gember
  • 400 g Thaise roerbakmix

Boen de limoen schoon. Snijd de gember en limoen in plakken. Verdeel de groenten, rode peper, gember en de limoen over de bodem van een ruime pan.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

5
5

Leg de mosselen op de groenten, breng op smaak met peper.

6
6
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 el Thaise rode currypasta

Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan af en toe (met gesloten deksel) af en toe goed om.

7
7

Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan.

8
8
  • 2 el koriander

Snijd de koriander fijn. Garneer de mosselen met de koriander.

combinatietip:

Lekker met pandanrijst.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.