Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Thai­se mos­se­len

(247)waardeer
Een lekker thais recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, mosselen, rode peper, Thaise roerbakmix, gember, limoen, kokosmelk, rode currypasta en verse koriander Thais hoofdgerecht 2 personen 405 kcal
4 247

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden. Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan. Leg de mosselen op de groenten, bestrooi met peper naar smaak. Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Garneer de mosselen met de koriander.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.

Tip

Lekker met pandanrijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 405 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Vet 21 g
  • Koolhydraten 30 g
Tags