Gnoc­chi met Gor­gon­zo­la­saus

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen in de schil in 20 min. gaar, giet ze af en laat ze 5 min. staan. Schil ze en stamp ze fijn terwijl ze nog warm zijn. Splits het ei. Roer de dooier met wat zout door de puree en voeg zoveel bloem toe dat een samenhangende deegstructuur ontstaat. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol elke portie met bebloemde handen op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rol van 1 cm dikte. Snijd er stukjes van 2 cm van. Duw er met uw vinger een holte in, terwijl je er met een vork aan de andere kant een ribbelpatroon in drukt. Leg de gnocchi in één laag in een met bloem bestoven schaal. Verwarm de slagroom in een pan. Voeg de Gorgonzola toe en laat de kaas op laag vuur smelten, roer regelmatig. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Breng ondertussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Leg de gnocchi er voorzichtig in en kook ze gaar in 2-3 min. (ze zijn gaar als ze komen bovendrijven). Schep ze met een schuimspaan uit de pan in 4 diepe borden. Verdeel de gorgonzolasaus erover en garneer met de rucola.

Tip:

Aardappelen die in de schil worden gekookt, hebben een vollere smaak. Dit maakt de gnocchi extra lekker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.