Brood met knof­look en an­sjo­vis

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng in een kom de bloem, de gist en een snufje zout en voeg al roerend 2 el olijfolie en circa 225 ml lauw water toe. Kneed dit op het aanrecht in circa 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met folie circa 60 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de knoflook met de oregano en 4 el olijfolie. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van centimeter dik. Leg de lap deeg op een ingevette bakplaat. Strijk het knoflookmengsel uit over het deeg en verdeel de ansjovisfilets erover. Bestrooi royaal met peper en druppel er nog wat olijfolie over. Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.

video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.